top of page

Interventies

Op deze pagina leggen we u uit welke interventies er ingezet kunnen worden en op basis waarvan deze worden bepaald.

groep Lecture

Laag risico

Wanneer de medewerkers van Vaart Welzijn inschatten dat het risico op vallen relatief laag is maar u qua leeftijd wel aan de criteria voldoet volstaat er vaak één of meerdere voorlichting sessies. Deze worden georganiseerd dóór en bij Vaart Welzijn. 

Groepsfoto

Middelhoog risico

Wanneer uit de screening blijkt dat het risico op vallen aanwezig is dan wordt u geadviseerd om deel te nemen aan de cursus valpreventie. Deze wordt georganiseerd door een samenwerking van 4 fysiotherapiepraktijken met geschoolde therapeuten die allen de opleiding hebben gevolgd om de cursus veilig te mogen geven.

De cursus wordt altijd gegeven aan de Pottenbakkerstraat 30 in Assen. U kunt kiezen voor verschillende tijden.

De cursus wordt in groepsverband gedaan van maximaal 10 personen. Meerdere professionals helpen u tijdens de cursus. De cursus zal 1 maal per week plaatsvinden en duurt ongeveer een uur per les.

Wanneer u een traject start is het belangrijk dat u deze volledig doorloopt. Schroom niet om vooraf contact met ons te zoeken om de verwachtingen goed af te stemmen. Verdere informatie krijgt u na aanmelding door Vaart Welzijn.

Groepsfoto
Loophulp

Hoog risico

Wanneer de medewerkers van Vaart Welzijn inschatten dat het risico op vallen relatief hoog is dan zullen zij adviseren om een individueel programma te volgen en dus niet in een groep.

 

Op deze manier krijgt u de volledige aandacht die nodig is om te voorkomen dat u in de toekomst (opnieuw) valt.

 

Deze interventie wordt ook uitgevoerd door een professional van een van de 4 aangesloten praktijken.

 

De locatie van de interventie kan afhangen van uw wensen. De kosten worden gedekt door uw zorgverzekeraar. 

bottom of page